Ducks in Tokyo& Beijing

 

 

Ducks in Tokyo& Beijing

In February and March 2012, we have done a project called “Ducks in Tokyo”. Invited by the experiment band called ‘The Tripppple nippples’ we came to Tokyo. There we performed our play in several places in the city. Inspired by the people in Tokyo, we also created a new version of our play. This version, we performed in Holland.

This project was funded by SIA RAAK and by the academy fund of theatre school Maastricht

Inspired by our adventure in Tokyo we did the same in Beijing which became ”Ducks in Beijing”.

Eenden zijn hele grappige mensen

Het grootste gevaar dat ons als mens bedreigt, is dat wij onszelf als ding gaan ervaren en vergeten dat we de vrijheid hebben om anders te zijn. Als je even niet oplet, denk je dat je samenvalt met een baan, met een vastgeroeste denkwijze of met het leventje zoals je dat toevallig leidt. Voor je het weet, heb je je eigen leven dan gereduceerd tot een essentie. ‘Het ergste is als je daarin berust met de opmerking “Ik ben nu eenmaal zo-en-zo en ik kan niet anders zijn dan wat ik ben.” Wat je dan eigenlijk zegt is: “Ik ben alsof ik een bloemkool was.”